Holthausen heeft zich als doel gesteld om waterstof tanken mogelijk te maken in de noordelijke provincies.

De technologie is beschikbaar en steeds meer automerken zien de voordelen van waterstof. Daarom wordt het aanbod van voertuigen met een brandstofcel de komende jaren alleen maar groter. Bij het Holthausen Clean Technology beschikken we bovendien over expertise om voertuigen met brandstof motor om te bouwen naar volledig of hybride waterstof oplossingen. Reden te meer om nu te investeren in faciliteiten om deze energiedrager de motor te laten worden van het noorden.

 Wanneer waterstof meer een gemeengoed wordt en er een grotere afname ontstaat voor brandstofcel aangedreven voertuigen, zal het aanbod gaan groeien en de prijs voor de technologie dalen. Investeren in tankpunten neemt de zorg weg of waterstof wel beschikbaar is in het Noorden. Nu is het aan u om de volgende stap te zetten en een voertuig met waterstof technologie aan te schaffen. Holthausen Clean Technology kan u hierbij adviseren. Bovendien zijn we in staat voertuigen om te bouwen naar waterstof aandrijving. 

Hieronder leggen we uit waarom waterstof in onze ogen de toekomst heeft.

Waterstof- drager van energie

Waterstof kan 100% duurzaam worden geproduceerd met behulp van electrolyse.  Tijdens dit electrolyse-proces wordt water omgezet in waterstof en zuurstof met behulp van duurzame electriciteit.

De opgewekte waterstof wordt door middel van een chemische reactie in een brandstofcel weer terug omgezet naar elektriciteit. Dit alles gebeurt op een efficiënte en milieuvriendelijke wijze.  Waterdamp is het enige restproduct!  

Na dit proces wordt de elektriciteit gebruikt om elektromotoren aan te drijven. De toepassing van deze zogenoemde brandstofcel kan dus worden vergeleken met accu’s voor elektrische auto’s waarbij waterstof drager is van de energie.

Wanneer is waterstof duurzaam?

Om te bepalen of waterstof duurzaam is, moet er gekeken worden naar de elektriciteit die wordt gebruikt bij de productie ervan. Waterstof, opgewekt in onze eigen Energy centrale, wordt gegenereerd met energie die afkomstig is van wind en zonenergie.

 

Voor meer informatie neem contact op met : 31 (0)598- 760 100 of ga naar: https://cleantechnology.nl