In 2009 hebben wij de kunststofgasfles geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Helaas is de producent gestopt met de productie van deze flessen, waardoor wij flessen niet om kunnen ruilen voor een nieuwe fles. Bij onze winkel in Hoogezand is het mogelijk om uw oude fles om te ruilen voor een gevuld exemplaar binnen de keur. U betaalt dan alleen de vulling.

Lichter in gewicht

De kunststof gasflessen van Holthausen leveren een gewichtsbesparing op van 2,5 tot 7,5 kg ten opzichte van gasflessen met een vergelijkbare inhoud van 5 en 10,5 kg. Dat verschil merkt u bij het tillen! 

Altijd zicht op de vulling

Bent u voor uw processen afhankelijk van gas, dan is het prettig om te weten wat uw voorraad is. De kunststof gasflessen van Holthausen Gassen hebben een doorzichtig frame, hierdoor heeft u altijd zicht op de flesinhoud. Zo kunt u de fles op tijd laten vullen bij een van de 200 vuladressen in Nederland of u kunt uw flessen laten ruilen bij ons in de winkel.  

de modernste technieken en materialen

De kunststof gasflessen van Holthausen worden van de beste materialen gemaakt in een van Europa's modernste gasflesfabrieken en uiteraard onder de zwaarste veiligheidsnormen. Het gas wordt opgeslagen in een glasvezel opslagtank en vormt samen met de glasvezel buitenmantel het drukvat. In tegenstelling tot metalen gasflessen zal een kunststof gasfles, mede door deze veilige constructie, bij brand nooit exploderen, maar gecontroleerd uitbranden. Bovendien zijn kunststof en glasvezel duurzaam en dus beter voor het milieu en behoort roestvorming tot de verleden tijd.

Goed hanteerbaar

Door zijn lichte gewicht en compacte vorm is de kunststof gasfles makkelijk te dragen. Handgrepen geven houvast en de kunststof kraag biedt een goede bescherming voor de gaskraan, die overigens dezelfde eigenschappen heeft als de gaskranen op metalen gasflessen.

Universele aansluiting

De kunststof gasflessen van Holthausen Gassen hebben dezelfde aansluiting als de ouderwetse metalen gasflessen. U hoeft dus geen andere kraanaansluiting te kopen, maar u kunt ze meteen en met hetzelfde gemak aansluiten.