Sinds 2009 zijn kunststofgasflessen geïntroduceerd in onze marken. Grote voordelen van kunststoffen gasflessen is dat ze lichter in gewicht zijn, veilige constructies bieden en dat ze geen roestvorming kennen. Ontdek hier de grote voordelen van de kunststoffen gasflessen.

LICHTER IN GEWICHT

De kunststof gasflessen leveren een gewichtsbesparing op van 2,5 tot 7,5 kg ten opzichte van traditionele aluminium gasflessen met een vergelijkbare inhoud van 5 en 10,5 kg. Dat merkt u direct als u ze optilt.

DE MODERNSTE TECHNIEKEN EN MATERIALEN

De kunststof gasflessen worden gemaakt van de beste materialen en worden getest onder de zwaarste veiligheidsnormen. Het gas wordt opgeslagen in een glasvezel opslagtank en vormt samen met de glasvezel buitenmantel het drukvat. In tegenstelling tot metalen gasflessen zal een kunststof gasfles, mede door deze veilige constructie, bij brand nooit exploderen, maar gecontroleerd uitbranden. Bovendien zijn kunststof en glasvezel duurzaam en is roestvorming verleden tijd.

GOED HANTEERBAAR

Door zijn lichte gewicht en compacte vorm is de kunststofgasfles makkelijk te dragen. Handgrepen geven houvast en de kunststof kraag biedt een goede bescherming voor de gaskraan.

UNIVERSELE AANSLUITING

De kunststof gasflessen hebben dezelfde aansluiting als de ouderwetse metalen gasflessen. U kunt ze direct met hetzelfde gemak aansluiten.

BLAUWE EN RODE KUNSTSTOFFEN GASFLESSEN

De blauwe en rode kunststofgasflessen die op de hierboven afbeelding worden weergegeven zullen op termijn uit onze markt verdwijnen. De Europese Commissie heeft eind 2019 een besluit gemaakt om het keuringscertificaat voor de CS5, CS6 en CS10 kunststoffengasfles in te trekken.

Het gevolg is dat de gasflessen die buiten de houdbaarheidsdatum vallen niet meer gekeurd dan wel gevuld mogen worden. De blauwe kunststofgasflessen binnen de houdbaarheidsdatum mogen nog wel gevuld worden. Wanneer de houdbaarheidsdatum op de gasfles is verstreken dient u over te stappen naar een andere gasfles. U vind de houdbaarheidsdatum bij de hals van de gasfles.

Bij onze winkel in Hoogezand bent u hartelijk welkom voor een goed advies en een ruim assortiment van gasflessen en gasbenodigdheden.