In 2009 hebben wij de kunststofgasfles geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Op dit moment is onze huidige producent gestopt met de productie van deze flessen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om uw huidige fles om te ruilen voor een nieuwe fles. Bij onze winkel in Hoogezand bent u hartelijk welkom voor een goed advies en kunt u uw oude fles omruilen voor een gevuld exemplaar binnen de keur. U betaalt dan alleen de vulling.

lichter in gewicht

De kunststof gasflessen van Holthausen leveren een gewichtsbesparing op van 2,5 tot 7,5 kg ten opzichte van traditionele aluminium gasflessen met een vergelijkbare inhoud van 5 en 10,5 kg. Dat merkt u direct als u ze optilt!

altijd zicht op de vulling

Een groot voordeel van onze kunststofflessen is dat u precies kunt zien hoeveel inhoudt de fles resterend heeft. Dit voorkomt nare gevallen als u heerlijk aan het barbecueën bent en het gas is ineens op. Zit u toch om een nieuwe gasfles verlegen, kijk dan op onze dealerlijst voor de dichtstbijzijnde dealer of kom bij ons langs bij onze winkel in Hoogezand. 

de modernste technieken en materialen

De kunststof gasflessen van Holthausen worden gemaakt van de beste materialen in een van Europa's modernste gasflesfabrieken, uiteraard onder de zwaarste veiligheidsnormen. Het gas wordt opgeslagen in een glasvezel opslagtank en vormt samen met de glasvezel buitenmantel het drukvat. In tegenstelling tot metalen gasflessen zal een kunststof gasfles, mede door deze veilige constructie, bij brand nooit exploderen, maar gecontroleerd uitbranden. Bovendien zijn kunststof en glasvezel duurzaam en is roestvorming verleden tijd.

Goed hanteerbaar

Door zijn lichte gewicht en compacte vorm is de kunststofgasfles makkelijk te dragen. Handgrepen geven houvast en de kunststof kraag biedt een goede bescherming voor de gaskraan.

Universele aansluiting

De kunststof gasflessen van Holthausen hebben dezelfde aansluiting als de ouderwetse metalen gasflessen. U kunt ze direct met hetzelfde gemak aansluiten.