Holthausen Gassen heeft speciaal voor heftrucks een kunststof gasfles op de markt uitgebracht met een inhoud van 13  of 14 kg vloeibaar propaan: de CS13/CL14. Wij leveren uitsluitend in lichtgewicht gasverpakking zodat u voldoet aan de gestelde ARBO-eisen. We leveren heftruckgas in kunststof gasflessen (CS13 of CL 14) en in aluminium heftruckgasflessen.

We leveren onze gasflessen op huur- of statiegeldbasis. Hiermee nemen we uw onderhoudslasten en hoge investeringen uit handen. We kunnen u ook helpen met het inrichten voor een ruimtebesparende en veilige opslag van uw gasflessen. Tijdens het inrichten wordt er rekening gehouden met de milieuwetgeving (PGS 15 norm). 

Veiligheid staat bij de opslag van uw flessen bij ons op nummer 1. Voordat we onze producten afleveren, controleren we kosteloos de connecties op de heftruck. Daarnaast adviseren en trainen we uw medewerkers in het veilig gebruik van de heftruckgasflessen.

Kunststof of Aluminium?

Ons assortiment heftruckgassen bestaat uit zowel kunststof (13 kg / 14 kg) als aluminium (14 kg) gasflessen. We adviseren onze klanten om kunststofflessen te gebruiken. Kuststofflessen hebben het voordeel dat ze minder zwaar in gewicht zijn, ze zijn veel veiliger in gebruik en u ziet direct de resterende flesinhoud. Kunststof (composiet) is tot drie keer zo sterker dan staal en bij onverhoopte aanrijdingen of brand op de werkvloer voorkomt u explosiegevaar. 

De Kunststof heftruck tank (CS13/ CL14)

De door Holthausen in Nederland op de markt gebrachte kunststof gasfles heeft de volgende voordelen:

  • de gasfles inclusief vulling weegt maar +/- 22 kg;
  • er wordt 13 kg of 14 kg vloeibaar gas meegenomen;
  • de gasfles wordt door Holthausen onderhouden;
  • kunststof is veel sterker dan staal en kan een hogere druk aan;
  • er is geen roestvorming;
  • de gasfles is transparant, waardoor de inhoud zichtbaar is;
  • de gasfles is explosievrij, dus veiliger;
  • wij bezorgen en vullen de gasflessen volgens de VLG/ADR-wetgeving gevaarlijke stoffen.

De Aluminium heftruck tank

Gaat uw voorkeur uit naar aluminium gasflessen, dan kan Holthausen Gassen u daar uiteraard in voorzien. We hebben hiervoor een systeem geïntroduceerd dat alle risico's tot een absoluut minimum beperkt. Er is een groot verschil tussen een 'normale' LPG-fles voor gasafname en de fles die gebruikt wordt voor de aandrijving van vorkheftruckmotoren. Voor de aandrijving van verbrandingsmotoren is vloeibaar gas nodig. De aluminiumheftruckgasfles van Holthausen Gassen heeft een stijgbuis die in het vloeibare propaan terechtkomt. Door zijn duidelijk herkenbare, onderscheidende uiterlijk en extra veilige constructie wordt het risico beperkt dat de aluminium gasfles per ongeluk wordt aangesloten op een apparaat dat gebruik maakt van dampafname propaangas.